Home Nyheder Utilfredsstillende regnskab for SAS

Utilfredsstillende regnskab for SAS

0
SHARE

sas a330-300SAS havde tilbagegang på både top- og bundlinje i selskabets seneste kvartal, selv om man har været begunstiget af usædvanligt lave brændstofpriser.

”Jeg har svært ved at sætte andre ord end ’skuffende’ på dette regnskab. De har haft store besparelser på brændstof, men alligevel kan SAS ikke tjene flere penge. Det ser ikke super godt ud”, siger Jacob Pedersen, analytiker Sydbank.

SAS havde en omsætning på 8.916 millioner svenske kroner mod 9.403 millioner i den tilsvarende periode et år tidligere.

Flyselskabet opnåede et overskud på 127 millioner svenske kroner før skat og et overskud på 171 millioner efter skat. I andet kvartal i regnskabsåret året før blev det til et overskud på 355 millioner svenske kroner før skat og 279 millioner efter skat, skriver TV2 Business.

”Kvartalet var utilfredsstillende i forhold til resultatet, men det er godt, at den kommercielle strategi med fokus på hyppige rejsende giver resultater og øger antallet af passagerer, hvilket afspejles i de positive pengestrømme”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Han peger på, at de svage resultater primært var en følge af øget prispres, tekniske vedligeholdelsesomkostninger og negative valutaeffekter.

SAS venter ikke længere et positivt resultat på 1 milliard svenske kroner i år. Nu ventes sparetiltagene blot at bidrage med 700 millioner svenske kroner.

SAS venter dog fortsat et positivt resultat før skat og engangsposter for indeværende regnskabsår, således som det blev udmeldt i årsregnskabet.