Home Nyheder United slås med agenter om kreditkort-gebyrer

United slås med agenter om kreditkort-gebyrer

0
SHARE

For selskabet har meddelt 28 rejsebureauer, at de fremover skal dække de transaktionsafgifter, som pålægges, når kunden bruger kreditkort til køb af selskabets billetter. Man har dog givet en frist på 60 dage, så bureauerne kan få de interne procedurer på plads. Den amerikanske rejsebureau-organisation, American Society of Travel Agents, ASTA, er oprørte og mener at United skal ændre beslutningen. Og man har allerede fået fat i et par medlemmer af Kongressen, som er klar til at slås for sagen.

 

Det, man især frygter, er, at hvis United slipper godt fra sin beslutning vil de andre flyselskaber i USA stå i kø for at gøre det samme. Og det kan ifølge ASTA få meget store følger for hele den amerikanske rejsebranche.

 

Uniteds beslutning gælder køb på kort fra alle de store kortfirmaer.

 

Selskabet forsvarer sig med at der kun er tale om få rejsebureauer med en mindre omsætning i United-billetter. Jeff Foland, der er VP hos United, prøver efter "oprøret" at gyde olie på vandene ved at understrege "at der ikke er tale om at udbrede beslutningen til alle amerikanske agenter".

 

Ingen andre amerikanske flyselskaber har indtil nu foreslået en lignende ordning. De venter alle spændte på hvad der sker med United.

 

Skrevet af Klaus Givskov