Home Nyheder Undgå et spærret kreditkort

Undgå et spærret kreditkort

0
SHARE

Det er ifølge Chresten Heide-Anderson, public affairs manager hos PBS, er det en god idé at orientere banken om ferieplanerne og eventuelt sikre sig mere end et enkelt kort til ferien, skriver politiken.dk.

Det er ofte kortholderen selv, der er årsag til lukningen ved for eksempel at bruge forkert pinkode eller overskride maksimumbeløbet for den gældende periode, men der er også eksempler på, at kortet er brugt i terminaler, hvor andre har svindlet.

Har man flere betalingskort med på ferien, kan man overveje ikke at bruge begge kort i den samme hæveautomat eller butik. Han anbefaler kun at bruge samme pengeautomat én gang.

Skulle kortet blive spærret, bør man rette henvendelse til kortudstederen, hvor det normalt er muligt at finde en løsning.

På Visa/Dankort må man højst bruge 20.000 kroner i løbet af 30 dage. Hvis beløbsgrænsen overskrides, lukker banken kortet. Man kan højst hæve 2.000 kr. om dagen på Visa/Dankort i kontantautomater. Det er en god idé at have flere kort, hvis det skulle blive spærret, mistet eller stjålet.

Skrevet af Flemming Juul