Home Nyheder Underskudsservice hos DSB

Underskudsservice hos DSB

4
SHARE

Salgsvognene i DSBs tog har i løbet af ni år oparbejdet et samlet underskud på næsten en milliard kroner, og nu overvejer togselskabet at droppe dem på visse strækninger.

Ifølge dagbladet B.T. viser en opgørelse fra Transportministeriet, at DSB siden 2004, da man selv overtog driften af salgsvognene, har haft et underskud på mellem 86 og 115 millioner kroner om året – i alt 925 millioner for hele perioden.

Martin Geertsen, Venstres medlem af Transportudvalget:.

”Det er langt, langt ude på overdrevet, at det kolossale svineri med skatteborgernes og passagernes penge har fået lov til at køre så længe”.

Underdirektør i DSB Tog Anette Haugaard oplyser, at det især er løn til personalet, der er årsag til underskuddene. En årsløn for en tog-stewardesse ligger på 475.000 kroner, og det har årligt givet en udgift på cirka 100 millioner kroner for betjening af salgsvognene.

Samlet har DSB en gæld på 17,55 milliarder kroner.

4 COMMENTS

  1. Hvor har i fra en togstewardesse tjener 475.000 om året? Jeg tror løn tal der bliver slynget rundt i medierne ikke afspejler hvad der står på ens årsopgørelse. De 475.00 kr må være medregner pension osv. Husk også på de arbejder 24 timer i døgnet, så der kommer jo naturligvis aften tillæg oveni grundlønnen. De arbejder også på helligdage når alle andre har fri – her er der også tillæg. Så er det i bund ig grund ikke en fair løn?

  2. Det skal jo også nævnes at en togsteawardesse udfører idag en dobbelt rolle. de går ikke kun rundt med salgs vognen – de står også for sikkerheden og fløjter toget afsted ved hver station.

  3. Det står vel heller ingen steder skrevet, at togservicen skal generere selvstændigt overskud. Derimod er det en naturlig del af servicen på toget. En returbillet fra Randers til Vejle koster 412. – kr., så det er vel ikke urimeligt, at man så også kan købe en kop kaffe etc. Togstewardesse lønnen på næsten 40.000 kr. om måneden lyder vanvittigt, hvis det skal tages for pålydende. Mon ikke mange vil være mere end tilfreds med 30.000

  4. Igen – jeg er overbevist om de 475.000 er medregnet pension. Træk 50.000 fra – så havner man på 425.000 eller 35.000 om måneden. Pensionen lever de jo ikke af endnu. Igen – husk på der også er tillæg for alle de vanvittige skæve arbejdstider der er, når man arbejder i en virksomhed der har åbent 24/7 + arbejde hver 2. weekend. Spørg dig selv om hvad du ville have i betaling for at arbejde alle årets helligdage, om aftenen og om natten. Du ville sikkert gerne have noget for det…

Comments are closed.