Home Nyheder UK mistede udenlandske turister under OL

UK mistede udenlandske turister under OL

1
SHARE

Der har foreligget forskellige opgørelser af turismeeffekten af De Olympiske Lege 2012, men nu foreligger den officielle statistik ’ The Office for National Statistics’ Travel and Tourism report’, som viser, at der var 3% færre udenlandske turister i Storbritannien i tredje kvartal 2012.

Til gengæld kan englænderne glæde sig over, at gæsterne fra udlandet brugte 8% flere penge under opholdet.

Trods forventninger om enorm besøgsvækst i hovedstaden under OL, kan man nu konstatere, at der var 200.000 færre udenlandske hotelovernatninger hen over sommeren end året før. Bortset fra Wales faldt besøgstallene også i resten af England og Skotland.

Forbruget i forbindelse med overnatningerne i London steg til gengæld med 13% fra 2,8 milliarder pund til 3,1 milliarder. Billetsalget til OL og Paraolympics har medvirket til denne forøgelse.

Forbruget i resten af England lå 5% over forbruget året før og nåede 2,3 milliarder pund, mens det faldt med 8% i Skotland til 600 millioner pund. Forbruget i Wales var uændret 100 millioner pund.

The Office for National Statistics’ Travel and Tourism report viser at 685.000 udlændinge besøgte OL, hvilket svarer til ca. 8% af det samlede antal turister i UK i tredje kvartal. Af dem kom de 470.000 udelukkende for at se på, arbejde for eller deltage i legene, mens de resterende købte billetter til enkelte begivenheder, selv om OL ikke var hovedformålet med deres besøg.

1 COMMENT

  1. det højere forbrug kommer jo af at priserne ligeledes steg under OL- dermed ser det jo ud til at folk brugte mere…logik for burhøns…

Comments are closed.