Home Nyheder Udsigt til pilotstrejke i SAS

Udsigt til pilotstrejke i SAS

4
SHARE

sas piloterForhandlingerne i Sverige om pilotoverenskomst med SAS er brudt sammen, og de svenske piloter har derfor varslet strejke fra 21. maj. Strejken kan få effekt fra 28. maj

De norske piloters forhandlinger med SAS er ligeledes brudt sammen. Det skete torsdag, da parterne ikke kunne nå til enighed om en ny overenskomst.

Den svenske pilotforening SPF har svært ved at se, hvordan parterne kan finde fælles fodslag: ”Vi kan ikke se, at forhandlingerne fører til noget”, siger talsmand for SPFs SAS-afdeling, Peter Larsson, ifølge NTB.

Pressechef for SAS i Sverige, Malin Selander, siger, at flyselskabet overrasket over piloternes beslutning.

Hun håber, at dialogen mellem SAS og fagforeningen kan fortsætte og henviser til, at det er lykkedes for SAS at forhandle sig frem til en ny aftale med de danske piloter.

I Norge skal uenighederne nu forsøges at blive løst ved mægling: ”Vi kommer ikke længere ad forhandlingsvejen, så nu beder vi om mægling”, siger Rune Sundland, leder af NSF, der repræsenterer størstedelen af de norske SAS-piloter.

4 COMMENTS

  1. Utroligt at de norske og svenske piloter ikke forstår at verden har ændret sig…

  2. Mon ikke de har forstået at verdenen har ændret dig, men måske er det bare ikke alt man skal acceptere… Er sikker på at de finder en løsning inden en strejke træder i kraft…

  3. Utroligt at Danske piloter troede at de kunne lukke svenske og norske kollegaer ude fra Airbus produktion uden at det fik konsekvenser…….

    • Hvis det er sandt lyder det utroligt dumt. Men hvordan hænger det sammen med at A 320neo bliver baseret i Sverige…

Comments are closed.