Home Nyheder Udlejningsbureauer scorer kassen

Udlejningsbureauer scorer kassen

0
SHARE

Mængden af udenlandske overnatninger i danske sommerhuse er siden 2000 faldet med 20%,  men det har tilsyneladende ikke haft afgørende indflydelse på omsætningen, skriver borsen.dk.

 

Novasol, der samlet administrerer udlejningen af 27.000 ferieboliger, havde sidste år et rekord-driftsresultat på 73 millioner kroner overfor et resultat året før på 52 millioner. Selskabets overskudsgrad på 16% giver tilfredshed hos selskabets adm. direktør Jan Haapenen.

Direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen, siger, at bureauerne har været meget hurtige til at omstille sig og tilpasse sig den faldende udenlandske omsætning.

Et andet af de store udlejningsbureauer, DanCenter, har haft en stabil omsætning på ca. 250 millioner kroner siden 2006, men oplevede i 2009 betydelig vækst, hvilket førte til et driftsresultat på 30 millioner kroner, hvor det året før var 11 millioner. Årets resultat er tredoblet til 22 millioner kroner.

 

Også det familieejede Sol og Strand har klaret sig glimrende med en brutto-fortjeneste på 85 millioner kroner, hvilket er på niveau i en årrække. 2008-resultatet blev et minus 3 millioner kroner, som i 2009 blev vendt til plus på 13 millioner.

Skrevet af Flemming Juul