Home Nyheder Udlejere utilfredse med ankenævn

Udlejere utilfredse med ankenævn

0
SHARE
Kim Juhlin.
Kim Juhlin.

”At to organisationer, hvert med sit formål, slår sig sammen, opretter et ankenævn og beslutter sig for at afsige afgørelser, du ingen indflydelse har på, og som berører dig økonomisk, lyder som det rene vanvid, men det er ikke desto mindre tilfældet med Ankenævnet for Feriehusudlejning”, skriver formanden for Danske Sommerhusudlejere.

Af Kim Juhlin.

Baggrunden er efter formandens opfattelse, at Forbrugerrådet, der repræsenterer lejerne af feriehuse, har oprettet et ankenævn sammen med Feriehusudlejernes Brancheforening, der angiveligt skulle repræsentere feriehusenes ejere,

”Det er ren spin, når Feriehusudlejernes Brancheforening påstår at varetage sommerhusejernes interesser”, siger Kim Juhlin og henviser til, at Feriehusudlejernes Brancheforening er en ren interesseorganisation for de kommercielle bureauer. ”Intet sted i foreningens ”formålsparagraf” indgår det at varetage feriehusejernes interesser. Kombinerer man dette med de komplicerede forretningsbestemmelser, bureauerne anvender, så vil det meget ofte være den konkrete feriehusejer og rigtige udlejer af feriehuset, der hænger på udgiften ved en afgørelse fra Ankenævnet”.

”At det er lykkedes med Erhvervsministeriets billigelse at nedsætte et ankenævn, hvor den ene – og i realiteten vigtigste part – nemlig feriehusejeren, der skal betale for en evt. afgørelse, ikke er repræsenteret, er en gåde og ganske uantageligt”.

”Som forening for ejerne af de danske feriehuse, vil vi arbejde for en ændring af ankenævnets sammensætning, så husejerne repræsenteres. Kan dette ikke ske, vil vi arbejde for nedlæggelsen af et ankenævn, som i vores øjne er dybt inhabilt. At kalde sig Feriehusudlejerens Brancheforening er i øvrigt misvisende, idet medlemmerne har som erhverv at formidle udlejningen mod en avance på omkring 60%, hvorimod det bl.a. er vores medlemmer, der er de reelle udlejere”, slutter formanden for Danske Sommerhusudlejere.