Home Nyheder Uændret antal flypassagerer

Uændret antal flypassagerer

0
SHARE

flypassagerer-lufthavnAntallet af afrejsende passagerer fra danske lufthavne var næsten uændret i første kvartal 2015 i forhold til fjerde kvartal 2014.

Den nationale rutetrafik faldt med 1% i perioden, mens den internationale rutetrafik var næsten uændret. Charter- og taxitrafikken faldt med 1% i forhold til kvartalet før. Tallene er af Danmarks Statistik korrigeret for normale sæsonudsving.

I faktiske tal havde lufthavnene 3,2 millioner afrejsende passagerer i første kvartal. Det er en stigning på 2% sammenlignet med samme kvartal sidste år. Rutetrafikken steg med 3%, hvilket især skyldes 102.000 eller 4% flere passagerer i den internationale rutetrafik. Der var et fald på 22.000 eller 5% i antal passagerer med indenrigsfly. Chartertrafikken faldt samlet med 14.000 passagerer, svarende til et fald på 5% sammenlignet med første kvartal sidste år.

Københavns Lufthavn havde 2,7 millioner passagerer i første kvartal, hvilket er en stigning på 76.000 eller 3% i forhold til samme periode sidste år. Af de afrejsende passagerer fra offentlige danske lufthavne rejste 84% fra København. Antallet af passagerer var uændret i Billund Lufthavn, mens Aalborg og Aarhus Lufthavn havde henholdsvis 7 og 6% færre passagerer.

I de seneste 12 måneder havde de danske lufthavne 15,5 millioner passagerer. Det er 0,7 millioner. eller 5% flere end i det foregående år.