Home Nyheder Tyskland hitter hos danskerne

Tyskland hitter hos danskerne

0
SHARE

Næsten hver anden dansker over 18 år, har planlagt en tur til udlandet i løbet af efteråret. De fleste nøjes med en sviptur over grænsen, men også Spanien, Storbritannien, Tyrkiet er populære efterårsdestinationer.

Det viser en ny undersøgelse fra Forex Bank blandt 1.542 danskere fra hele landet. Om det er grænsehandel eller Oktoberfest der lokker, vides ikke, men Tyskland er dette efterår danskernes favoritdestination. 19% af de udrejsende danskere vælger at krydse den tyske grænse i disse måneder. Også Sverige, lokker mange danskere en tur over sundet, men overhales dog af Spanien, Storbritannien og Tyrkiet i popularitet.

Nationschef for Fores Bank, Joakim Husted:

”I både Tyskland, Spanien, Storbritannien og Tyrkiet tager mange butikker, restauranter, taxaer og turistattraktioner kun imod kontanter som betalingsmiddel. Især i Tyskland overraskes mange over, hvor få steder man kan betale med kort. Tyskland har i stedet et nationalt betalingskort, EC-kortet, som i stor udstrækning anvendes i stedet for de traditionelle bankkort i butikkerne. Derfor er det en god idé at medbringe kontanter.”