Home Nyheder Turistrekord i Aarhus

Turistrekord i Aarhus

0
SHARE

aarhus-turisme-ferie-danmark-800x513Trods trist vejr skrev juli i år sig ind i historien som den bedste måned nogensinde i Aarhus målt på antallet af turister.

Turismerekorderne ruller i den jyske hovedstad, som igen skriver historie. Nye tal fra Danmarks Statistik placerer juli 2015 som den måned, hvor flest gæster nogensinde har tjekket ind på et hotel i Aarhus. Således har hele 20 pct. flere besøgende i år valgt at tilbringe natten i Aarhus sammenlignet med juli 2014.

”Det er flotte tal, som bekræfter, at Aarhus for alvor har slået igennem som destination og varemærke – ikke mindst på det internationale marked,” siger Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus.

En god del af forklaringen skal findes i flere udenlandske turister i Aarhus som sommerdestination. Hvor antallet af overnatninger i alt er steget fra 73.251 i 2014 til 88.093 i år, står de udenlandske gæster for 54 pct. af stigningen.

Målt alene på turister fra udlandet, når væksten op på 26 pct. i forhold til sidste år. Det er især nordmænd, svenskere, englændere, hollændere og amerikanere, der sender væksten i vejret ved at have tilbragt en eller flere nætter på hotel i det østjyske centrum.

Også campingpladserne klarede sig takket være internationale gæster pænt igennem sommeren. Hvor campingovernatninger på landsplan gik tilbage med 6 procent i juli, lykkedes det Aarhus at vokse 1 pct. totalt set, oplyser VisitAarhus og tilføjer: ”Den århusianske overnatningsvækst på 20 pct. ligger over landets samlede stigning, der for juli var 9 procent. Samtidig er Aarhus-tallene dobbelt så høje som væksten for hele Region Midtjylland.”