Home Nyheder Turisterne på kortere ferie i Danmark

Turisterne på kortere ferie i Danmark

0
SHARE
Foto: Niclas Jessen.
Foto: Niclas Jessen.

Turisternes ferieophold ved kysterne er på få år blevet markant kortere, og er i dag i gennemsnit 6,9 overnatninger mod 9,5 overnatninger i 2011.

De danske kystturister har kortet endnu mere ned. Faktisk er længden på ferien næsten halveret og udgør i dag 4,5 overnatninger mod 7,5 i 2011.

Det viser en ny analyse fra VisitDenmark, som på baggrund af knap 7.000 interviews har kortlagt kyst- og naturturisternes ferieophold.

”I de senere år har der været en markant ændring i turisternes rejseadfærd globalt. I stedet for at tage på én længere sommerferie, rejser turisterne nu flere gange om året, men i kortere tid. Det skaber nye muligheder, som vi også i Danmark har taget til os, hvilket kan ses på de mange forlængede weekendophold, som i dag tilbydes overalt”, siger marketingdirektør Janne Grønkjær Henriksen, VisitDenmark.

Trods de kortere ophold har dansk kystturisme oplevet vækst fordi antallet af turister er steget siden 2011.

Det er især camping, feriecentre, hoteller og vandrerhjem, som har oplevet kortere gennemsnitlige ophold, mens der ikke ses en ændring for feriehusene.

De svenske turister rejser ofte på kort ferie til Danmark, mens de fleste tyske turister – som ofte overnatter i feriehusene – stadig vælger en længere kystferie.

”Kort ferie er en god mulighed for at udvide højsæsonen og øge turismevæksten ved kysterne. Vi bør derfor satse endnu mere på kortere ferier til især tyskere, svenskere og nordmænd, der vil cykle, fiske eller opleve kulturen i de danske købsstæder”, siger Janne Grønkjær Henriksen.