Home Nyheder Turisterne kommer på trods af vejret

Turisterne kommer på trods af vejret

0
SHARE

VisitDenmark regner med, at antallet af udenlandske turister fortsat vil stige i år og slå rekorder, og Novasol, der udlejer feriehuse fortæller, at ’der er godt gang i efterspørgslen’.

”Det bliver et godt år for sommerhusudlejning”, siger Philip Kildegaard, salgschef i Novasol til dr.dk. En analyse fra VisitDenmark viser, at antal udenlandske overnatninger er steget med 1,4% fra januar til maj i forhold til samme periode sidste år.

Ifølge Philip Kildegaard bliver dansk sommerregn ikke nødvendigvis opfattet negativt af de udenlandske gæster. De kommer ikke i håbet om at sikre sig en solbrun krop: ”Danmark er en såkaldt koldtvandsdestination. Man ved jo godt, at det er ikke et Middelhavsland. Tilgangen til ferien er anderledes”.

Analysen fra VisitDenmark viser, at tyskere står bag næsten 60% af alle udenlandske overnatninger De booker typisk et sommerhus i nærheden af strandene.

En del udenlandske turister kommer også for at besøge København og Aarhus. Byernes blanding af cyklister, eventyrlige bygninger, nordisk indretning og Michelin-restauranter er blevet rost i medier som New York Times og BBC. Ifølge VisitDenmark står briterne bag flest overnatninger, når det gælder storbyrejser i Danmark. Sidste år bookede de 729.000 overnatninger.