Home Nyheder Turister advares mod anarkister i Spanien

Turister advares mod anarkister i Spanien

0
SHARE

Britiske turister advares nu om risiko for angreb fra den politiske ungdomsgruppe Arran, der har publiceret videoer fra angreb mod restauranter på Mallorca og mod en turistbus i Barcelona.

Videoerne viser, hvordan gruppen stopper en turistbus og hamrer løs på vinduerne, mens den på flere fortovsrestauranter på Mallorca knuser ruder og spraymaler mure.

Arran er et ungdomsparti tilknyttet det venstreradikale parti, som ønsker et selvstændigt Catalonien og vil knuse det kapitalistiske system, skriver tv2.dk.

Ifølge gruppens Twitter-konto vil man stoppe masseturismen, som ’ødelægger’ Mallorca og ’knuser’ arbejderklassen i Catalonien, hvor hovedstaden Barcelona er under pres fra store mængder turister.

“Turismen dræber byerne – turister rejs hjem – turister er ikke velkomne”, er blandt slagordene, som Arran har skrevet på murene.

I 1990 havde man 1,7 millioner overnatninger på hoteller i Barcelona, mens det tal sidste år var vokset 17 millioner.

En af gruppens ledere, Laura Flores, advarer i The Times om flere angreb: I interviewet med avisen siger hun, at turismen gør byerne for dyre, og at de lokale bliver presset ud af deres boliger samtidig med, at folk bliver udnyttet til at arbejde alt for meget i lavtlønnede jobs.