Home Nyheder Tunesiens overgang til demokrati

Tunesiens overgang til demokrati

0
SHARE

tunesienMed det første parlamentsvalg den 26. oktober siden vedtagelsen af landets nye forfatning i januar, er Tunesien det første vellykkede demokrati i den arabiske verden.

Internationale observatører rapporterede, at valget blev gennemført fredeligt, retfærdigt og demokratisk. Det sekulære parti Nidaa Tounes blev vinder med 85 ud af 217 pladser.

Politiken skrev “i det nordafrikanske land, hvor det hele begyndte, er en positiv proces nu ved at være ført til ende på den mest opmuntrende vis.” Også Jyllands-Posten roste den fredelige demokratiske proces.

Den vellykkede overgang til demokrati giver optimisme i turistsektoren, som tog et dyk efter det arabiske forår i 2011. Internationale rejsemedier har igen fået øjnene op for Tunesiens mange attraktioner, behagelige klima og imødekommende kultur.

Lonely Planet kårede for nylig Tunesien som verdens bedste prisvenlige destination i 2015 og skrev: ”Snakken om Tunesien har bevæget sig fra sikkerhed til genoprettelse og ny påskønnelse af den uimodståelige destination.”

Man fremhæver især hovedstaden Tunis, Star Wars-kulisserne i Sahara og de velbevarede romerske ruiner i det nordlige Tunesien.