Home Nyheder Trump vil droppe ny Air Force One

Trump vil droppe ny Air Force One

0
SHARE

yourfile”Boeing bygger et nyt Boeing 747 Air Force One til fremtidens præsidenter, men omkostningerne er helt ude af kontrol, mere end fire milliarder dollars. Aflys ordren!, skriver Trump på Twitter.

Hverken Boeing eller Det Hvide Hus er enige i, at prisen bliver så høj, som Trump skriver: ”Nogle af de tal, der er citeret, synes – hvad skal jeg sige – ikke helt at reflektere de finansielle aftaler mellem Boeing og Forsvarsministeriet”, siger talsmand for Det Hvide Hus Josh Earnest.

Trump bor i sit forretningshovedkvarter Trump Tower i New York, og her dukkede han tirsdag op i lobbyen for at gentage sit synspunkt, skriver jyllands-posten.dk.

”Flyet er helt ude af kontrol. Jeg synes, det er skørt. Jeg tror, at Boeing er i gang med et eller andet nummer. Vi ønsker, at Boeing skal tjene en masse penge, men ikke den slags penge”, sagde han til journalister i lobbyen.

Der er på budgettet afsat 2,87 milliarder dollars fra 2015 til 2021 til de to nye Boeing 747-8 jumbojets, der skal erstatte de to nuværende præsidentfly.

De nye fly udstyres med alt det nye inden for elektronik, kommunikation og udstyr til at kunne forsvare præsidenten mod eventuelle angreb.