Home Nyheder Trelleborg endnu ikke ’Verdensarv’

Trelleborg endnu ikke ’Verdensarv’

0
SHARE

trelleborgVikingeborgen Trelleborg ved Slagelse kommer ikke på Unescos liste over verdensarv i denne omgang. På Trelleborg og Nationalmuseet er man overbevist om, at det nok skal lykkes.

Selv om et slag er tabt, kan man stadig nå at vinde. Det er indstillingen på Trelleborg og Nationalmuseet, som har fået meddelelse om, at Unesco næppe optager Trelleborg på listen. I ansøgningen, som blev indsendt i januar 2014, havde Trelleborg sammen med en række andre vikingemonumenter i Nordeuropa søgt om optagelse.

Det internationale rådgivende kulturarvsorgan Icomos har behandlet ansøgningen og deres indstilling til Unesco er, at ansøgningen ikke godtages som den foreligger. Det betyder, at der skal indgives en ny ansøgning,

”Det er vigtigt at bemærke, at vi har gjort alt det vi skulle, og at alle input fra museer og kommuner er helt i orden. De enkelte lokaliteter lever fuldt op til Unescos forventninger”, siger overinspektør på Nationalmuseet og daglig leder af Trelleborg Anne-Christine Larsen.

Icomos anbefaler, at emner som vikingernes rejser, handelsvirksomhed, kolonisering og grundlæggelse af byer i Nordeuropa bliver bedre belyst, og en del af en ny nominering, så den bedre favner vikingetidens monumenter og pladser i Nordeuropa.

Anne-Christine Larsen tror på, at Trelleborg nok skal komme på listen: ”Jeg har ikke noget imod at tage endnu en omgang for at få Trelleborg optaget. Vi giver ikke op, det skal nok lykkes.”