Home Nyheder Tre millioner færre DSB-rejsende

Tre millioner færre DSB-rejsende

0
SHARE

Forsinkelser, ustabil S-togsdrift og aflysninger har fået mange til at droppe S-toge. De seneste otte måneder har DSB mistet tre millioner rejsende, og de kommende otte til ti år vil S-banen fortsat være ramt af sporarbejder.

Den seneste tid har været på strækningen mellem Valby og Svanemøllen, som transporterer hovedparten af de 350.000 passagerer, S-tognettet har på hverdage.

”Det meget sporarbejde de kommende år er både vedligehold og nye spor, og det er forståe­ligt, at nogle kunder vælger andre måder at komme frem på”, siger informationschef hos DSB, Tony Bispeskov til berlingske.dk.

DSB har forsøgt at gøre arbejdet hensynsfuldt på ’livsnerven’ – strækningen mellem Valby og Svanemøllen.

”Der er arbejdet i ferie­perioder samt om aftenen og om natten. Men det er et meget omfattende arbejde, så Banedanmark har været nødt til spærre i etaper, og det vil fortsætte med nye strækninger som sporarbejdet skrider frem”.

Næste sommer er det sporene mellem Frederikssund og Valby, der skal arbejdes på, hvilket også gælder strækningen mellem Helsingør og Hellerup.

Under sporarbejdet mellem Hellerup og Rungsted har DSB haft en løbende dialog med brugerne: ”Både pendlere og turistorganisationer er tilfredse med de løsninger, vi har fundet frem til. Inden for de rammer, vi har, forsøger vi at fastholde DSBs kunder”, siger Tony Bispeskov til berlingske.dk.