Home Nyheder Tradition og fornyelse

Tradition og fornyelse

0
SHARE

Danske charterturister holder fast i de kendte ferierejsemål, men kræver også nye destinationer. Mallorca holder positionen som det foretrukne feriested og har suverænt førstepladsen på Bravo Tours’ Top 15 over solgte sommerferierejser i 2013 – et godt stykke foran Kreta og Alanya som nærmeste forfølgere. På de næste pladser kommer Rhodos og Azorerne.

Fire græske øer er med i Top 10. Det er Rhodos, Kreta, Santorini og Zakynthos. På disse øer er hyggen og det kulturelle ofte lige så populært som strandene.

”Det lyder, som om charterrejserne kan sælge sig selv, fordi danskere er traditionsbundne. Men så nemt er det ikke. Mallorca er et godt eksempel. Øen har været tæt på at miste sin popularitet et par gange, men renoveringer og højere serviceniveau har sendt øen tilbage på toppen”, siger adm. direktør, Peder Hornshøj.

”Men mange ønsker helt nye ferierejsemål og her ligger den store udfordring. Der findes ikke mange turistegnede steder, som ikke allerede er populære rejsemål. Når det endelig lykkes at finde noget uopdyrket, bliver stedet hurtigt populært. Vi oplevede stor succes, da vi i 2004 tog Azorerne på programmet. Flere end 100.000 danskere har rejst med Bravo Tours til øerne”, siger Peder Hornshøj.

Den lille græske ø Zakynthos er et andet eksempel på et nu godt etableret feriemål, og det næste bliver spanske Costa de Almería, spår han.

”Vi fornemmer et behov for fornyelse på det spanske marked. Det er mange, mange år siden, nogen rejsearrangør har kunnet præsentere et nyt spansk rejsemål, så der er virkelig noget at glæde sig til”, siger Peder Hornshøj.

Top 15 for sommeren 2013: Mallorca, Kreta, Alanya, Rhodos, Azorerne, Almeira, Algarve, Costa del Sol, Zakynthos, Santorini, Tunesien, Bodrum, Marmaris, Thailand og Bali.