Home Nyheder Total nykonstruktion af Malaysia Airlines

Total nykonstruktion af Malaysia Airlines

0
SHARE
Christoph Mueller
Christoph Mueller

Malaysia Airlines skal gennemgå en komplet modernisering og restruktureres som et nyt selskab med nyt navn, som afsløres næste uge. Der gennemføres omlægninger af flyflåde og rutenet.

Nybagte CEO Christoph Mueller, som kommer fra Aer Lingus, sagde i sit første interview siden tiltrædelsen 1. maj, at der er tale om en genskabelse, som var det et nyt flyselskab med nyt navn og ny bemaling.

“Jeg er ansat til at drive et nye selskab på rent kommercielle betingelser, og der er en meget smal margen for fejltagelser”, siger han til Reuters.

“Det er ikke en fortsættelse af det gamle selskab i ny forklædning – det hele er nyt”, siger manden, der har stået i spidsen for turn arouns i selskaber som Aer Lingus, Sabena og Lufthansa.

Analytikerne mener, at en forudsætning for succes er ledelsens evne til at komme igennem med omkostningsbesparelser, tilpasset kapacitet og et profitabelt netværk, der udnytter Kuala Lumpurs position som regional hub, samt partnerskaber med andre flyselskaber.

Hidtil har der været betydelige arbejdskampe omkring personalenedskæringer og samtidig har regeringen blandet sig i den daglige ledelse af selskabet.

Det ventes, at selskabet vil reducere arbejdsstyrken med 20.000 ogat det vil ske i den kommende uge. Sideløbende vil der ske en reduktion i antal fly.

Christoph Mueller bekræfter, at selskabet har prøvet at sælge to af sine Airbus A380, men fastslår, at man vil beholde sine nuværende flytyper, som bl.a. omfatter Airbus A330, Boeing 777-200 og B737-800.