Home Nyheder Torskerogn kan undværes på ferien

Torskerogn kan undværes på ferien

0
SHARE

Over en million danskere rejser på charterferie på årsbasis, og mange gør det flere gange årligt, men er der noget, danskerne savner, når de står på en anden breddegrad trods for solbeskinnet strand, pyramider og autentisk falafel?

”Man skulle ikke tro det, men der er rent faktisk ting, danskerne savner, når de er på udlandsferie, og 24% svarer i en undersøgelse, Apollo netop har fået foretaget ’min egen seng’. Hver femte nævner, at det danske rugbrød kan være svært at undvære og 11% mener, at det er dynen, der mangler. 6% har nævnt, at det danske særkende ’saltlakrids’ er savnet, med mindre man har pakket det med i kufferten”.

”Men der er dog også ting, vi ikke savner, viser undersøgelsen. Således er der 0%, som efterspørger og savner torskerogn på deres ferie og kun 1%, der savner arbejdsmailen. Også remoulade kan fint vente hjemme i køleskabet, til ferien er vel overstået”, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Visse ting er mænd og kvinder uenige om. Mænd savner mest elektronikken på ferien i form af internetadgang, mobiltelefon – og danske aviser. Kvinderne savner mest af alt egen seng, egen dyne og saltlakrids. Især dynen skiller vandene mellem mænd og kvinder, for mænd savner den ikke så meget som kvinder, viser tallene.

”Mange af vores hoteller tilbyder rigtige dyner, som vi kender dem i Norden, og selv om det ikke er ens private hjemmefra, er der ingen tvivl om, at det er noget, der scorer højt i de evalueringsskemaer, man udfylder efter endt ferie”, slutter hun.

Hvad har du sværest ved at undvære, når du er på ferie i udlandet?

Egen seng: 24%, Rugbrød: 20%, Internetadgang: 14%, Mobiltelefon: 12%, Min dyne: 11%, Danske aviser: 10%, Frisk mælk: 8%, Dansk TV: 7%, Privatmail: 6%, Saltlakrids: 6%, Remoulade: 2%, Arbejdsmail: 1%, Torskerogn: 0%

Den landsdækkende undersøgelse har 1258 respondenter, og er foretaget via internettet af Kompas Kommunikation.