Home Nyheder Topchef for United Airlines går af

Topchef for United Airlines går af

1
SHARE
Jeff Smisek.
Jeff Smisek.

CEO Jeff Smisek er gået af på grund af sin rolle midt i en ministeriel undersøgelse af korruption i det store flyselskab.

USA’s Justitsministerium undersøger blandt andet, om Jeff Smisek har godkendt en tabsgivende flyverute for at opnå fordele hos formanden for Port Authority of New York & New Jersey, David Samson.

Ifølge rapporter i flere amerikanske medier blev der åbnet en flyrute fra Newark lufthavnen ved New York til Columbia i South Carolina, på et tidspunkt, hvor United Airlines søgte om forbedringer i Newark Liberty International Airport. Port Authority of New York & New Jersey ejer lufthavnen i Newark og formanden David Samson ejede en feriebolig i Columbia.

United åbnede en rute med to ugentlige direkte flyvninger kort efter David Samson blev bestyrelsesformand og lukkede ruten igen, da han gik af.

United Airlines har udpeget Oscar Munoz som ny president og CEO for flyselskabet. Han har siddet i bestyrelsen for United Continental Holdings siden 2010 og været i bestyrelsen for Continental Airlines siden 2004.

Samtidig med Jeff Smiseks afgang blev det offentliggjort at selskabets executive vice president of communications and government affairs og senior vice president of corporate and government affairs er gået af.

 

1 COMMENT

  1. Smiseks defacto-fyring fra United er endnu bedre for selskabet end faldet i olieprisen, da han var for service, hvad Anker Jørgensen var for Danmarks økonomi. Der har været jubelscener blandt medarbejderne på de sociale medier, for han havde ikke skyggen af forståelse for hvordan man opbygger loyalitet blandt personale og kunder og var derfor rasende upopulær.

    Det er en underlig praksis i erhvervslivet, at man kan ødelægge så meget og så blive “straffet” med millioner og atter millioner og masser af frynsegoder, når enhver anden enten var blevet bortvist på stedet eller ført bort i håndjern.

Comments are closed.