Home Nyheder Tog-entusiaster til Schweiz

Tog-entusiaster til Schweiz

0
SHARE

Sidste år havde bjergbanen over 750.000 besøgende, som nød den berømte togrejse gennem bjergene  Eiger og Mönch til toppen i 3.454 meters højde, Europas højst beliggende jernbanestation. I år er det 100 år siden bjergbanen åbnede, og der ventes endnu flere besøgende. 

 

I Jungfraujoch – Toppen af Europa – kan gæsterne nyde en fabelagtig udsigt over det alpine eventyrlands is, sne og klipper. På en klar dag kan man se helt til Vogeserne i Frankrig og til Schwarzwald i Tyskland. Aletsch gletcheren, som med sine 22 kilometer er Alpernes længste, ligger her med sit udskårne Ice Palace.

 

Jungfrau Bjergbanen åbnede i 1912 Tandhjulsbanen fører sine passagerer fra Kleine Scheidegg til Jungfraujoch og syv af de ni kilometer foregår gennem tunneller i bjergene. Toget stopper fem minutter på hver af de mellemliggende stationer Eigerwand og Eismeer. Togbanen overvinder en højdeforskel på 1.400 meter på 50 minutter.

 

Det var den schweiziske erhvervsmand Adolf Guyer-Zeller, der fik idéen til banen i 1893 og fik anlægget sat i gang. Det meste af byggeriet skete med håndkraft og varede 16 år.

Skrevet af Flemming Juul