Home Nyheder Tivoli fremlægger planer for ny bygning

Tivoli fremlægger planer for ny bygning

0
SHARE
Tivoli Huset er tegnet af de amerikanske arkitekter Pei Cobb Freed & Partners.

Ud mod Tietgensgade har forlystelsesparken og Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, foreløbigt anbefalet et forslag om et opføre en ny, større bygning – Tivoli Huset – der både skal indeholde ballet- og musikskole samt administration. 

”Den nye bygningsanvendelse til ballet- og musikskole vil bidrage med liv i Tietgensgade, idet det forventes, at skolen vil få plads til cirka 200 elever, skriver miljøforvaltningen ifølge TV2 i en redegørelse for byggeriet.

”Projektet understøtter Fællesskab Københavns pejlemærke ’En levende by’ med en transparent glasfacade med øvesal, der vil kunne ses af forbipasserende. Muligheden for at se ud og ind, vil også øge trygheden i området”, hedder det videre.

”Det er anden gang, at man fremlægger planer for bygningen”, skriver Magasinetkbh.dk. ”Første gang afviste Københavns politikere forslaget for at være for højt og dominerende i området, hvilket fik arkitekterne til at komme med et nyt udkast. De to øverste etager er blevet mindre og trukket tilbage fra facaden.

Øvesalen placeres oven på den nuværende koncertbygning og får glaspartier både til haven og gaden.

Bygningen bliver 24 meter høj ud mod Tietgensgade og får et samlet areal på over 4.000 kvadratmeter.