Home Nyheder Terrorangreb dræber mindst 36

Terrorangreb dræber mindst 36

0
SHARE

atatuk-ambulance-yt-635x357Tre selvmordsbombere i Atatürk Airport i Istanbul åbnede ild og sprængte deres selvmordsbomber tirsdag aften. 36 blev dræbt på stedet og omkring 150 blev kvæstet i angrebet, som Tyrkiets premierminister mener er planlagt af IS.

En af angriberne startede skyderiet med et automatvåben i afgangshallen, hvorefter de tre gerningsmænd sprængte sig selv med bomber i og omkring ankomsthallen nedenunder, beretter vidner til massakren.

Angrebet på den tyrkiske hovedlufthavn er blandt de værste i den række af selvmordsbombninger, der har ramt Tyrkiet sen seneste tid.

Politiet skød mod bombemændene for at standse to af angriberne før de nåede security i ankomsthallen, men de nåede begge at detonere deres bomber.

Flertallet af de dræbte er af tyrkisk nationalitet, men der er også udlændinge blandt de dræbte. Ifølge Udenrigsministeriet er der ikke fundet danskere blandt de omkomne.

Angrebet minder om angrebet i Bruxelles Lufthavn, som IS tog skylden for.

Præsident Tayyip Erdogan siger, at angrebet bør styrke den globale kamp mod militante grupper. Angrebet, der fandt sted i den hellige Ramadan-måned viser, at terrorismen slår til uden hensyn til tro og værdier.”

Flere afgange fra lufthavnen blev aflyst og passagererne kørt til hoteller i byen. Ankommende fly blev afvist og dirigeret til andre lufthavne. I nattens løb blev flytrafikken delvist genoptaget.