Takeaway med på flyrejsen

fly madDen traditionelle flymad skal udfordres, mener Københavns Lufthavn, som med et takeaway-koncept sætter en streg under København som en madhovedstad, skriver metroxpress.

Lufthavnen introducerer ‘Food to fly’, hvor flere caféer og restauranter tilbyder gourmet-takeaway, der kan medbringes i 10 kilometers højde. Konceptet indføres, fordi 25% af passagererne foretrækker at købe mad med på flyrejsen frem for i flyene.

”Det bygger på en idé om at give passagererne større valgfrihed i forhold til den mad, de kan vælge at tage med om bord”, siger Lise Ryevad, chef for Airport Sales.

En af dem, som ser et potentiale i konceptet, er Gorm Wis-weh fra Gorm’s Pizza: ”Ferien starter i lufthavnen, og det involverer et lækkert måltid og et godt glas vin. Derfor giver det mening for os at være med i konceptet, hvor vi kan give en god gastronomisk oplevelse med ombord”.

Ifølge en undersøgelse fra Analyse Danmark er det kun hver anden passager, der ved, at man selv må medbringe fødevarer på flyrejsen, skriver metroxpress ifølge avisen.dk.