Home Nyheder Sydsvenskere fravælger Københavns Lufthavn

Sydsvenskere fravælger Københavns Lufthavn

0
SHARE
Foto: News Øresund – Johan Wessman

Samtidig med, at de danske rejsende fra Københavns Lufthavn steg med 11% i januar-november sidste år i forhold til samme periode i 2015, faldt antallet af sydsvenske udrejsende med 2%. Den eneste rimelige forklaring er ifølge lufthavnen ID-kontrollerne af de togrejsende fra Danmark til Sverige.

”Normalt hænger det sammen, så både antallet af danske og svenske rejsende stiger. Når den svenske rejseaktivitet falder samtidig med, at vi har en massiv vækst på den danske side, er det et misforhold. Det som adskiller 2016 fra andre år er entydigt ID-kontrollen, som har gjort det mere besværligt at komme til lufthavnen”, siger pressechef Kasper Hyllested till News Øresund.

ID-kontrollerne, som indførtes for et år siden, har blandt andet betydet, at Øresundstogene mellem landene ikke længere afgår hvert tiende minut i myldretiden, men hver tyvende, mens visse forsinkede tog fra Sverige passerer lufthavnen uden at stoppe.

Kasper Hyllested oplyser, at Københavns Lufthavn samarbejder med DSB om igen at øge antallet af togafgange mellem Danmark og Sverige, noget som DSB vil teste de kommende måneder.