Home Nyheder Sverigeflyg og Malmö Aviation på biobrændstof

Sverigeflyg og Malmö Aviation på biobrændstof

0
SHARE

sverigeflygDen 26. maj gennemførte Sverigeflyg og Malmö Aviation sine premiereflyvninger med biobrændstof. Turen gik mellem Bromma og Visby og var starten på et nyt koncept hvor rejsende kan vælge at flyve på biobrændstof.

Tidligere på året indgik Braathens Aviation, hvor bl.a. Sverigeflyg og Malmö Aviation indgår, i Fly Green Fund – et nordisk initiativ, som giver mulighed for at mindske klimapåvirkningen gennem flyvninger i Norden med biobrændstof. Det sker ved samfinansiering af den ekstra omkostning til biobrændstof sammenlignet med fossilt brændstof og for at starte produktion af bioflybrændstof baseret på nordiske råvarer. Hidtil har den højere pris og den begrænsede produktion hindret brugen i større skala. I dag er biobrændstof 3-4 gange dyrere end normalt brændstof, men med større efterspørgsel vil prisen falde.

”Det er vigtigt, at vi kommer i gang med at flyve på biobrændstof. Dels for at vise at efterspørgslen findes, dels for at vise, at fly kan mindske sin klimapåvirkning betydeligt mere, end f.eks. en flyskat kunne bidrage med”, siger Anders Ehrling, koncernchef for Braathens Aviation.

Miljømedarbejder Ann-Sofie Hörlin er glad over virkeliggørelsen af den første bio-flyvning for Braathens Aviation: ”Premiereflyvningen var startskud til den testperiode for Biofly, som starter med Almedalsugen. Vores kunder, som rejser til Almedalen kan købe ’bio-billetter’, så de kan vælge om de vil flyve på biobrændstof. Målet er at gøre det til en del af vores tilbud og kundernes hverdag”.

Premiereflyvningen skete med BioJet, som består af 48% biobrændstof i en af flyets motorer. Flyet er af typen SAAB 2000.