Home Nyheder Svensk krone styrket over for dansk

Svensk krone styrket over for dansk

0
SHARE

Aldrig før gennem de seneste 10 år har den danske krone været så billig for svenskerne. Med en kurs på 1,19 svenske kroner for en dansk har man nået den laveste kurs siden februar 2001, skriver Sydsvenska Dagbladet.

At den svenske krone er så stærk beror for en stor del på den europæiske gældskrise, som har sænket både Euroen og den danske krone. Selv om Danmark ikke er med i Euro-samarbejdet, holder den danske krone en fast kurs overfor Euroen.

”Den svenske krone begyndte at svækkes i efteråret 2008 under den finansielle krise. Når den økonomiske vækst er stærk globalt tenderer de svenske kroner mod at styrkes og i tider med uro, som vi havde da, tenderer man til at sælge ud af små valutaer som den svenske krone”, siger Richard Falkenhäll, valutastrateg på SEB til Sydsvenskan.

I Malmö mærkes det tydeligt, at den danske krone er vigende. Bare for et par år siden vrimlede det med købelystne danskere i gaderne, men nu er der langt færre.

”Antallet af danskere er reduceret siden 2010, selv om det ikke har været i det omfang vi frygtede”, siger Pia Sandin, adm. direktør for Malmö Citysamverkan