Home Nyheder Svensk-dansk turistprojekt

Svensk-dansk turistprojekt

0
SHARE

Projektet, der skal udvikle turismen i havne, kanaler og havnebyer i Limfjorden og i området omkring Vänern i Sverige, har set dagens lys. Det er projekt Marifus, der har fået tilsagn om 12 millioner kroner i støtte fra EUs Interreg 4A-program Øresund-Kattegat-Skagerrak.

 

Projektet handler om udvikling af turisme og oplevelsesøkonomi i de maritime kulturmiljøer i Limfjorden og ved Vänern i Sverige, som er en vigtig ressource til at skabe attraktive besøgssteder med autenticitet og bæredygtige oplevelser.

 

”Projektet ligger i forlængelse af Netværk Limfjordens havneprojekt, der havde til formål at gøre Limfjordshavnene til samlingspunkt for gæster og lokalbefolkning”, siger Netværk Limfjordens formand Henrik Sommer.

 

På dansk side deltager Limfjordsmuseet i Løgstør, Nordjyllands Kystmuseum og Interregionalt Center for Videns- og Dannelsesstudier ved Aalborg Universitet. De svenske deltagere er Trollhättan og Vänersborg kommuner, turistorganisationen VisitTrollhättanVänersborg, Högskolan Väst i Vänersborg og Innovatum Science Center i Trollhättan.

Skrevet af Flemming Juul