Home Nyheder Strejker dur ikke som undskyldning

Strejker dur ikke som undskyldning

1
SHARE

Hermed udvider domstolen passagerernes rettigheder overfor flyselskaberne indenfor EU. Dommerne ved EU-domstolen fastslår, at kompensationen også skal omfatte passagerer, der bliver berørt af uforudsete begivenheder ud over de sædvanlige årsager som overbooking, lange forsinkelser og aflysninger.

 

"Et flyselskab skal kompensere passagererne, når de ikke kan boarde et fly, fordi flyvningen er omlagt på grund af en strejke i lufthavnen to dage tidligere”, lyder det fra domstolen.

 

Ifølge EUs regler er passagerer berettiget til 600 Euro i kompensation for at blive afvist fra fly, der lander eller starter i EU. Strejker har ikke hidtil været anset som grund til kompensation.

 

Domstolen fastslår, at flyselskaberne ikke kan benytte ekstraordinære omstændigheder, som for eksempel strejke, til at undgå at betale kompensation.

 

Dommen stammer fra en sag fra 2006, hvor Finnair flyttede nogle passagerer på en flyvning fra Barcelona til Helsingfors for at give plads til passagerer fra et tidligere fly, som blev aflyst. Finnair betalte ikke kompensation til passagererne.

 

En af passagererne gik til retten i Finland for at få udbetalt kompensation og herfra bad dommerne om vejledning fra EU-domstolen.

 

EU-domstolen fastslog også, at flyselskaberne kan søge kompensation fra den part, som var årsag til, at flyselskabet måtte afvise passagerer.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. I have a question that you may be able to answer.
    Does this ruling mean that if any firm strikes, it may not be called force Majuere?
    For example, if an airport has a strike that causes huge disruption to Airlines, this I suppose means that airlines can claim off airports for monies lost, is that correct?

Comments are closed.