Home Nyheder Strejke-pause hos Lufthansa

Strejke-pause hos Lufthansa

6
SHARE

lufthansa-777-1Piloternes fagforening, Vereinigung Cockpit, udsætter flere strejker i resten af denne uge for at komme med et svar på Lufthansas seneste forslag efter weekenden, skriver Reuters.

Forslaget indebærer et totalt lønløft på 4,4% procent i 2016 og 2017, plus en engangsudbetaling på 1,8 månedslønninger.

Fagforeningen har krævet en årlig lønforhøjelse på 3,7% for en femårsperiode fra og med 2012.

6 COMMENTS

 1. Utroligt, at personalet hos Lufthansa vil ødelægge deres velrenommerede firma og arbejdsplads. Og de er jo ikke ligefrem underbetalt.

 2. Jan, du har ret, det er utroligt.

  At man nu forlænger lønforhøjelse med tilbage virkende kraft for de sidste 5 år, hvor man som ansat selv har sagt ja til en fastfrysning er uforståeligt.
  At man nu ønsker forhøjelse kan jeg godt forstå, men det behøver ikke procentvis at svare til andre brancher.
  Hvis alle brancher får samme procentvise lønstigning år efter år, så bliver forskellen mellem lavt- og højtlønnede større og større, altså større kløft ml rig og fattig.

  Tænk jer nu om, og accepter en aftale svarende til markedet og branchen I arbejder i !!

 3. Lønnen er ikke noget at skrive hjem om i forhold til arb tid det var den engang.
  Alt stiger fks smør, benzin, husleje så hvorfor skal deres løn ikke også stige ligesom dyrtids regulering på andre arbejdspladser. Selskabet lave stort overskud og folkene løber hurtigere og hurtigere for at få det til at hænge sammen

  • S, de har stadig en af de højeste pilot lønninger i Europa, med base i et af landene med lavest leve omkostninger.

   Selvfølgelig skal de også have stigninger, men man må og skal tilpasse sig markedet.

 4. I virkeligheden handler hele den her konflikt om at piloterne vil beholde deres job. Lufthansa flytter flere og flere flyvere og dermed jobs over i eurowings-Austria hvor der er en virkelig vag lov for arbejdstager og sjovt nok ikke krav om mindsteløn osv. I Tyskland må du i forhold til loven, kun strejke hvis det omhandler højere løn, så officielt handler det om løn, bag de lukket døre handler det om at Lufthansa udflager.

  • Hvor dejligt at der endelig er en der siger hvad det hele drejer sig om, nemlig om arbejdspladser og en udvikling i luftfarten drevet af udspekuleret regelshopping. Se nu bare Norwegian som har fløjet på danske ruter med en damp leasingaftale der var ved at få fatale konsekvenser da de piloter de havde hyret i et ukrainsk selskab ikke kunne læse checklister… I Columbia styrtede et fly grundet brændstof mangel, noget der også har været tæt på at ske for Ryanair i Spanien. Piloter verden over betaler for at flyve flyene og har på den måde ingen lyst til at rapportere sikkerhedsproblemer. Andre er selvstændige, hyret af flyselskabet til at flyve en specifik rute. Er de syge så får de ikke løn. Laver de en sikkerheds rapport så får de ingen flyvninger og dermed ingen løn… hvis ikke politikerne får øjenene op for de ting der sker, så vil vi ikke kun opleve fatale ulykker, men årtiers sikkerhedsarbejde vil være skyllet ud i lokummet. Og nu sidder en af kuglestøderens kammersjukker som minister på området i DK… fuck jeg håber at der er andre og mere kompetente folk der sørger for at der rettes op på området…

Comments are closed.