Home Nyheder Stort potentiale i grønlandsk turisme

Stort potentiale i grønlandsk turisme

0
SHARE

Grønland.jpgGrønlands økonomi er hårdt presset, og landets Økonomiske Råd vurderer, at der skal ske varige budgetforbedringer på én milliard kroner, hvis der skal være balance mellem indtægter og udgifter frem mod 2040.

Flere grønlandske politikere mener, at turismen skal være med til at nå milliardmålet. For eksempel er målsætningen hos det venstreorienterede parti Inuit Ataqatigiit (IA) at fordoble indtægterne fra turisme, skriver dr.dk.

Professor i geologi og ekspert i de grønlandske råstoffer, Minik Rosing: ”Potentialet i turismen er meget stort, for Grønland er jo et fantastisk sted og har helt usædvanlige natur- og kulturforhold, som alle kan se, er fantastisk. Og så ligger det ikke ret langt væk fra kunderne i Europa og Amerika.

Han bakkes op af en rapport fra Rambøll for Greenpeace, der blev udgivet tidligere i år og konkluderer at tre sektorer kan hjælpe balancen i den grønlandske økonomi – fiskeri, minedrift og turisme.

”Turismepotentialet kan vise sig at blive en endnu større indtægtskilde end råstofferne”, mener Minik Rosing.

”Turisme kan potentielt være på samme niveau eller overtrumfe for eksempel mineralske råstoffer. Man skal huske, at indtægterne fra minedrift er en engangsindtægt, mens turisterne bliver ved med at komme, hvis man gør det godt”.