Home Nyheder Store tab hos Rejsegarantifonden

Store tab hos Rejsegarantifonden

0
SHARE

”I løbet af andet halvår blev den langvarige opgangsperiode i løbet af ganske få måneder vendt til lavkonjunktur, hvor det blev bydende nødvendigt at forsøge at tilpasse omkostningerne til produktionen hurtigst muligt”, hedder det. Fire rejsearrangører blev i 2008 erklæret konkurs, hvilket gav fonden et nettotab på i alt 21 mio. kr.

 

De største var Øster Lindet Rejser/Thinggarard Rejser og Diana Jagt- og Fiskerirejser. De andre to var Gislinge Turistrejser og Aktiv Rejser. Garantifonden kom ud af 2008 med et underskud på 17 mio. kr. Grunden til at det ikke blev større var at man fik en dividende på 3,8 mio. kr. fra Blue Travel & Tours, som blev erklæret konkurs i 2007.

 

Fondens egenkapital var ved udgangen af 2008 på 31 mio. kr. Det var også derfor at Fonden bad økonomi- og erhvervsministeren om at der fra 1. januar skulle betales 20 kr. pr pakkerejsekunde, så man hurtigt kan komme op på den nødvendige kapital på omkring 50 mio. kr. Fonden havde ved udgangen af 2008 registreret 594 rejsearrangører. Og 84 rejsearrangører var af Fonden ved udgangen af 2008 bedt om at stille yderligere garanti, da man frygtede at de havde en ”særlig risiko”, for at gå konkurs, blandt andet i kølvandet på Sterling-lukningen.

Skrevet af Klaus Givskov