Home Nyheder Staten satser på tog – folk kører i bil

Staten satser på tog – folk kører i bil

0
SHARE

trafik bilerI 2014 slog biltrafikken alle rekorder, viser tal fra Vejdirektoratet. I årets første 11 måneder steg biltrafikken godt 2,5% i forhold til året før, og den hidtidige biltrafikrekord fra 2008 er slået.

Samtidig er der aldrig før solgt så mange nye personbiler på et år. Og det ser ud til at fortsætte. Resultatet er, at bilisterne holder mere i kø og flere og større veje kan ikke fjerne bilkøerne, mener trafikforskere ifølge Jyllands-Posten.

Folketinget har derfor besluttet, at hovedparten af den fremtidige trafikvækst skal foregå i den kollektive trafik, men ifølge trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet mener, det bliver svært at vende udviklingen: ”Hvis det skal lykkes, skal det være dyrere at køre i bil”.

Heller ikke trafikforsker Per Homann Jespersen fra Roskilde Universitet mener, at flere motorveje eller bredere veje kan løse problemerne. Han ser roadpricing som den mest intelligente måde at begrænse biltrafikken, men Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, afviser at gøre det dyrere at køre i bil: ”Når flere køber bil, og trafikken stiger, er det tegn på, at Danmark er på vej ud af krisen. Der er ikke noget galt i, at folk har en bil, og det skal ikke være dyrere at køre i den. Jeg tror, at langt flere vil vælge den kollektive trafik, når vi er færdige med de forbedringer, vi er i gang med”.