Home Nyheder Større minus end ventet for Cimber

Større minus end ventet for Cimber

1
SHARE

Nedgangen kom på trods af en 20% stigning i omsætningen til 1,6 milliarder kroner. Til gengæld var resultatet af den primære drift – EBIT – et underskud på 197 millioner kroner mod to millioner kroner i underskud for et år siden, skriver borsen.dk.

 

Selskabets adm. direktør Jacob Krogsgaard betegner resultatet som ’stærkt utilfredsstillende’ og beskriver 2009 som det værste år nogensinde i flybranchen med flere udefra kommende forhold, som har haft negativ påvirkning for selskabet og er medvirkende til at give et resultat langt dårligere end ventet ved regnskabsårets begyndelse.

For at tage kampen op gennemføres en række interne strukturprojekter, mens udnyttelsen af selskabets kapacitet skal optimeres. Der ventes en omsætningsforøgelse til omkring to milliarder kroner og et resultat af den primære drift på mellem 20 og 80 millioner i underskud, hvor det tidligere ventede resultat lød på mellem -30 og +30 millioner.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. nogle selskaber har haft et godt år, Norwegian bl.a. – andre har haft et katastrofe år, Cimber Sterling bl.a.. Fælles for dem begge er at de har haft ens vilkår at konkurrere på. Derfor giver Krogsgaards udsagn om det værste år nogensinde for branchen ikke megen mening. Det er jo ens for alle, og som sagt – flere kunne tjene penge. Ud over askeskyens minimale indflydelse på slutresultatet, er der intet i regnskabet som overrasker branchekendere – INTET! Det er gået som forventet. Måske Cimber skulle nøjes med at slå lidt mindre brød op. Det er trods alt gået fint i mange år. Få så de Boeings “solgt” – inden de tager livet af den gamle virksomhed.

Comments are closed.