Home Nyheder Spiselig kulturarv

Spiselig kulturarv

0
SHARE
friland
Mød den spiselige kulturarv på Frilandsmuseet. Foto: Anker Tiedemann.

Frilandsmuseet byder velkommen til ’Håndværkets Dage’ og ’Gamle Sorters Dage’ i weekenden den 24. og 25. september.

Håndværker-aktiviteterne foregår primært i museets stationsby med byggeri fra 1880 til 1940. Her kan man opleve museets håndværkeres arbejde på nært hold.

De gamle håndværk rummer et skatkammer af værktøj, gennemtænkte idéer og konstruktioner og stor viden om forskellige materialer. Frilandsmuseets håndværkere arbejder med fagtraditionerne og sikrer overlevering til de næste generationer gennem oplæring af lærlinge.

Det nordiske køkken er en trend for gastronomien netop nu. På Frilandsmuseet dyrkes gamle nordiske sorter af frugt, korn og grøntsager, som er ved at blive moderne igen. Flere af dem både smager godt og er velegnede til at dyrke økologisk. Nu fortæller museets gartnere, medlemmer af havelauget, museets biavler og medlemmer af foreningen ’Frøsamlerne’ om deres arbejde med de gamle sorter og om vores spiselige kulturarv.

Aktiviteterne foregår på museets herregård, hvor der blandt andet vil være salg af frø, æbletræer og æblesorter fra museets haver. Museets hestevogn kører mellem stationsbyen og herregården i weekenden.