Home Nyheder Spar ved at leje feriebil i udlandet

Spar ved at leje feriebil i udlandet

0
SHARE

Fuldmægtig i FDM, Casper Schad, fortæller, at tidligere undersøgelser viser store besparelser ved billeje i både Sverige og Tyskland frem for leje i Danmark. Der er udsigt til at spare det halve – og ofte endnu mere, skriver politiken.dk.

 

Undersøgelsen viser også, at jo større bil, der er behov for, jo større er den mulige besparelse. Det hænger sammen med registreringsafgiften i Danmark, der presser købsprisen op på det tredobbelte af prisen i Tyskland eller Sverige.

 

turengårtil.dk har tjekket prisen på lejebiler i 14 dage i sommerens løb og nævner for eksempel leje af en stationcar hos Avis i Danmark til 7.570 kroner i Sverige kan lejes for knap 4.900 danske kroner. En minibus med plads til ni koster fra 13.704 kroner i Danmark for to uger i august, mens en tilsvarende kan hentes på den anden side af broen for knap 8.600 kroner.

Hvis man har fast bopæl i Danmark, må man ikke køre en udenlandsk indregistreret bil i landet, men man kan ved i god tid at kontakte Skat få en transittilladelse, så man kan køre den direkte vej igennem Danmark i udlejningsbil.

 

”Man skal være opmærksom på, at det skal være den direkte vej. Man må ikke køre omkring og samle passagerer eller bagage op”, forklarer Casper Schad fra FDM.

Skrevet af Flemming Juul