Home Nyheder Sommertøj beskytter delvist

Sommertøj beskytter delvist

0
SHARE

Det er kommet så vidt, at sommertøj mærkes med solfaktor, men eksperter advarer folk imod det rene hysteri. Det viser sig, at en T-shirt kun svarer til en solfaktor på mellem 4 og 12, og det får Kræftens Bekæmpelse til at fokusere på UV-beskyttende tøj, skriver politiken.dk

Det er kommet på markedet især som badetøj til børn og karakteriseres ved, at stort set ingen solstråler slipper igennem.

Projektmedarbejder Line Rasmussen fra Kræftens Bekæmpelse gør opmærksom på, at en tynd hvid bluse i middagssolen ikke beskytter ret meget og henviser til, at folk i Mellemøsten bruger flere lag tøj.

Teknologisk Institut kan teste tøjets solfaktor, så producenter kan forsyne tøjet med en solfaktor som på solcremer.

Kræftens Bekæmpelse håber at kunne knække kurven for af hud- og modermærkekræft, men spørgsmålet er så, om det er sundt at leve en ’skyggetilværelse’.

 

Speciallæge Susanne B. Gjedde fra Sundhedsstyrelsens Center for Forebyggelse er bekymret for, om man lander i en anden grøft. Hun gør opmærksom på, at vi har behov for sol i begrænsede mængder, men uden at blive forbrændte. Sol giver os D-vitaminer og styrker humøret, så beskyttende tøj og høje solfaktorer bør benyttes af udsatte grupper, der er meget i solen og måske er blevet røde.

 

Vi har brug for 10 minutters sol om dagen hele året for at optage D-vitamin, men da nordboerne ikke får sol på kroppen året rundt er der behov for at hente lidt mere om sommeren, men det bør gøres med forsigtighed

Skrevet af Flemming Juul