Sønderjysk restaurantkæde tjener stort

Ejerfamilien bag Restaurant Flammen: Flemming og Ketty øverst, Kristina og Martin Rosenfeldt Sunddal nederst.

Ejerfamilien bag Restaurant Flammen: Flemming og Ketty øverst, Kristina og Martin Rosenfeldt Sunddal nederst.

Familien bag den fremadstormende restaurantkæde Restaurant Flammen fortsætter med at tjene millioner på amerikanersteg og store bøffer.

På under syv år har familien Rosenfeldt Sunddal forvandlet et buffetkoncept i en afsides landsby i Sønderjylland til en landsdækkende kæde, der nu også breder sig til udlandet. Ifølge adm. direktør Elias Grøftholdt Tychsen kommer Restaurant Flammen også ud af 2015 med et positivt resultat. Årsregnskabet er endnu ikke endeligt godkendt, men viser et plus. Sidste år landede kæden et overskud på 18,5 millioner kroner.

”Vi har ekspanderet i det forgangne år med fire nye restauranter og arbejder på endnu en i centrum af København og én i Sønderborg. Og så har jeg netop været syd for grænsen for at kigge på lokaler”, siger adm. direktør Elias Grøftholdt Tychsen, der pt. råder over 11 restauranter og over 800 ansatte, skriver finans.dk.

Restaurant Flammen åbnede første gang i 2009 og da var hverken banker eller investorer interesseret, så Sønnen Martin sunddal solgte sin bil, datteren Kristina sin hest, og ægteparret Ketty og Flemming ofrede deres opsparing.

Opskriften på succes er en stor grillbuffet med 50 slags salater, 15 slags kød, 10 slags tilbehør og tre slags saucer. Planen er ikke at ligge på ethvert gadehjørne i Danmark, men der er plads til yderligere tre-fire restauranter, mener direktøren.

Restaurant Flammen er blandt flere danske kæderestauranter, der stormer frem i disse år. Af andre kan nævnes bøfkæden Mash og sushikæden Sticks’n’Sushi.