Home Nyheder Snekrise rammer Schweiz’ turisme

Snekrise rammer Schweiz’ turisme

0
SHARE

En meget tør december har ramt skisæsonen i de schweiziske alper. Vejret i november gav håb om en snefuld sæson, men gav ikke meget sne til Schweiz og december har været den tørreste december i 100 år.

Det betyder nedgang i antallet af gæster. Skiregionen Jungfrau har mistet 25% af sine gæster fra starten af sæsonen frem til 2. januar, skriver Bloombergifølge business.dk.

Snesæsonen i Schweiz starter i denne sæson 12 dage senere og slutter 26 dage tidligere end i 1970, oplyser Martine Rebetez, som er professor ved Neuchatel universitet i Schweiz, og har studeret data fra 11 alpine meteorologiske destinationer over fire årtier.

Hos de danske skirejsebureauer har man ikke mærket snekrisen så voldsomt, da det er få, der udbyder skirejser til Schweiz bl.a. pga. de høje priser.

Hos Højmark valgte man i december ikke at udbyde skirejser til Schweiz, fordi julen lå så dårligt. Man havde allerede problemer med at få solgt rejser til de populære destinationer i Østrig, oplyser Jesper Merrild fra Højmarks marketingsafdeling til Berlingske Business.