Home Nyheder Skat på jagt efter Ubers chauffører

Skat på jagt efter Ubers chauffører

1
SHARE

uber-carSkat er ved at indlede et opgør med det store grå område, der kaldes deleøkonomi, og første mål er kørselstjenesten Uber.

Ubers kørere kører privat via Ubers app og skal derfor selv indberette, hvad de tjener. Men nu har Skat fået oplysninger fra det hollandske skattevæsen. Holland er hjemsted for Ubers hovedselskab, og det er her, oplysninger om kørsler i Europa samles, skriver politiken.dk.

Over 2.000 danskere har kørt for Uber siden 2014 og har indtjent 56 millioner kroner.

”Hovedparten har tjent under 20.000 kroner, men det ændrer ikke ved, at der skal betales skat af beløbet”, siger underdirektør Per Jacobsen fra Skat.

Nu vil Skat sammenholde tallene fra Holland med samtlige køreres selvangivelser fra 2014 og 2015: ”Det er et klart signal til nye Uber-chauffører, der lige nu har de en enestående mulighed for at selvangive eller måske ændre forskudsopgørelse, så de kan indbetale pengene løbende”, siger Per Jacobsen.

Niels Sonne, revisor i Deloitte og ekspert i deleøkonomi, siger, at det ser ud, som om det vil være klogt for Ubers chauffører at få indberettet indtægter.

Den gennemsnitlige Uber-bilist kørte i 2015 for lidt over 2.000 kroner om måneden. Men 112 personer tjente mere end 100.000 kroner sidste år.

1 COMMENT

  1. Danmark hilser nye skattekroner velkommen. De facto lægger de dog Uber i graven, da vi har sort på hvidt hvem der kører ulovlig taxa og derfor stopper chaufførerne, da de ville blive anklaget.

    Taxabranchen hilser det velkommen. Nu har de intet incitament til at ændre forholdene i deres branche og danskerne må leve med et noget broget produkt, der til gengæld er blandt EU’s dyreste.

    Man må håbe, at der kan findes en løsning, så Uber kan blive, skattekronerne komme i kassen og taxabranchen vågne op til et friere marked uden monopolstatus med hængekøje til følge

Comments are closed.