Home Nyheder Skandinaver er verdens mest berejste

Skandinaver er verdens mest berejste

0
SHARE

Kronprinsesse Victoria, kronprins Frederik og kronprins HaakonIfølge nye data fra Timetric rejser skandinaverne mest med fire nordiske lande placeret i Top 5. Finnerne topper listen med et gennemsnit på 7,5 rejser pr person om året. Lige efter følger Sverige med 6,0, Danmark med 5,3 og Norge med 5,2.

Arnie van Groesen, der er rejse og turisme analytiker hos Timetric, mener at årsagen til den store rejselyst skal findes i økonomi, vejr og ferietraditioner: “Skandinaverne har råd til flere rejser på grund af højere indkomster og relativ lav arbejdsløshed. Leveomkostningerne er relativt høje, hvilket betyder, at skandinaver i udlandet ofte får bedre ’value for money’. Vejret får dem til at søge mod varmere himmelstrøg længere mod syd og desuden er det ret almindeligt blandt skandinaver at eje ferieboliger, hvor de rejser hen for at tilbringe en eller flere perioder”.

I øvrigt rejser nordmændene i gennemsnit to gange om året på internationale rejser, hvilket er det højeste antal i Europa.

Den gennemsnitlige amerikaner rejser 6,7 gange årligt. Langt størstedelen er indenrigsrejser, hvilket gør USA til verdens største indenrigs turistmarked. Internationale rejser der derimod yderst begrænsede. Kun 20% af amerikanerne rejser internationalt hvert år og under halvdelen af amerikanerne har et pas.

Ifølge Arnie van Groesen er udenrigsrejser dyre og USA er så stort, at man aldrig mangler nyt at se og opleve. Hertil kommer traditionen med familiebesøg især omkring Thanksgiving og jul. Når amerikanere – og australiere ligeledes – tager på rejser til udlandet, varer de typisk længere end europæernes rejser.

Hong Kong ligger nummer 6 på listen med 4,3 udlandsrejser årligt – hovedsageligt til Kina. I Mexico er indenrigsrejser populære med 1,7 rejser årligt.