Home Nyheder Skal man straffes for en joke?

Skal man straffes for en joke?

3
SHARE

Han understreger, at dem, der kommer med bemærkningerne ikke i deres vildeste fantasi forestiller sig, at det bliver opfattet som en reel trussel, skriver politiken.dk.

 

Han beskriver det som ’justitsmord’, at de bliver dømt ved byretten, og har derfor sendt et brev til ministeren for at få skabt rene linjer for, om det er forbudt at kommentere security-vagternes beslutninger.

 

For eksempel blev en kvindelig ph.d.-studerende i idømt 10 dages betinget fængsel for i Københavns lufthavn at have spurgt, om ’sikkerhedsvagten troede, at det var sprængstof’, da han tog hendes shampoo.

En anden kvinde henvendt sig til Michael Bjørn Hansen med en lignende sag. Hun fik konfiskeret noget kosmetik og spurgte om man troede det var en bombe, hvorefter politiet kom til og hun blev afhørt og tilstod. Også hun blev idømt betinget fængsel i ti dage.

Efterfølgende henvender hun sig til advokat Michael Bjørn Hansen.

 

Begge kvinder er dømt efter straffelovens paragraf 266, der omtaler straf for at fremkalde alvorlig frygt for andres liv. Men det har jo aldrig været hensigten, siger advokaten, og så er betingelserne for straf efter hans mening ikke til stede.

 

Det er derfor han ønsker, at justitsministeren skal få skrevet ind i loven hvad man må sige, når man er på vej gennem security.

Skrevet af Flemming Juul

3 COMMENTS

  1. Man kan jo starte med at bruge sin sunde fornuft og acceptere at security folkene arbejder efter nogle udstukne regler. Hvis man ikke må have en stor flaske shampoo med, så må man ikke.

    Det kan ikke være gået manges næse forbi at flere mennesker er idømt bøder for at komme med lidt for smarte kommentarer i security eller ombord i fly, så hvorfor klapper man ikke bare i og siger ups….?

  2. Sikke noget pjat. Hvad er det dog for personer, der stadig finder en infantil glæde ved at bruge “frække ord” i security?? Advokatens argumentation bærer heller ikke præg af en tyngende studenterhue. Hvis man ikke sige sprængstof og bombe, så kan man jo bare omformulere til “noget, der siger bang” eller bruge ord som eksplosiver, dynamit, håndgranat, TNT, nitroglycerin, C4… Advokat Bjørn Hansen kender fra sine studier begreber som ond tro og bonus pater. Hvis han har glemt, hvad de betyder, kan Advokatforeningen sikkert hjælpe ham med at finde et opfriskningskursus.

  3. Advokaten har fuldstændig ret og det er ganske forfærdeligt at der bruges resourcer hos politiet mm på at retsforfølge og straffe almindelige rejsende borgere. Kan sikkerheds personale ikke skelne mellem en reel trussel og en uskyldige bemærkning, så burde de ikke arbejde i lufthavnen overhovedet!

Comments are closed.