Home Nyheder Sidste chance for airberlin

Sidste chance for airberlin

0
SHARE
airberlins nye koncernchef, Stefan Pichler, under tirsdagens pressemøde.
airberlins nye koncernchef, Stefan Pichler.

Der er kun ’et skud i bøssen’ for at gennemføre en økonomisk turnaround for Tysklands næststørste flyselskab, fastslår selskabets nye CEO Stefan Pichler.

Flyselskabet, der er 29% ejet af mellemøstlige Etihad Airways har haft driftsunderskud i fire af de fem seneste år og udskiftet sin CEO fire gange de seneste tre år i kampen for at standse tabene og reducere gælden.

“Det er vores sidste chance. Vi skal klare det nu, for der bliver ikke en ny mulighed”, siger Stefan Pichler i et interview med Süddeutsche Zeitung.

airberlin opbyggede betydelig gæld i forbindelse med en række opkøb, som ifølge Stefan Pichler ikke var blevet tilstrækkeligt integreret, og at der er et uafviseligt behov for reducerede omkostninger for at være konkurrencedygtig.

Stefan Pichler er manden bag Fiji Airways turnaround inden han blev udpeget som CEO for airberlin i februar, og han er netop i færd med overvejelser om selskabets rutenet. Han har indført en ændret omsætningskontrol, som skal sikre en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel på flyrejserne.

Han er hurtigt blevet kendt for at ’tale lige ud af posen’, og han opfordrer de ansatte til direkte af e-maile ham, hvis de har gode ideer til forbedringer. Han regner ikke med at skulle behøve yderligere finansiering i år, hvor han har lovet betydelige økonomiske forbedringer. Han forventer positive driftsresultater i 2016.