Home Nyheder Segway byture en global succes

Segway byture en global succes

0
SHARE

Turengårtil.dk har haft oplevelsen i Chicago, men også i København er det individuelle køretøj blevet en stor succes.

 

Indehaveren af go-segway.dk og Segway Tours i København, Uffe Folkman, fortæller, at interessen nærmest er ’eksploderet’ og at de 36 køretøjer, han har i stalden lige nu, næppe slår til og at han kunne bruge det dobbelte antal i forhold til efterspørgslen.

 

Go-segway.dk startede i juli sidste år og købte kort efter Segway Tours, der havde været på markedet siden foråret 2010. I starten havde man omkring 10 kunder ude at køre hver dag, men nu handler det om et sted mellem 500 og 600 om ugen og ifølge Uffe Folkman er det især mangel på gode guider, der hindrer en yderligere udvidelse.

 

Segwayens attraktion har turismeforsker fra Aalborg Universitet, Henrik Halkier, set nærmere på:

”Jeg tror, populariteten handler om selve attraktionen i at prøve en segway. Når man rejser, er det altid vigtigt at prøve noget nyt og anderledes og kunne fortælle om det til andre, når man kommer hjem igen”.

Medarbejderen ved turengårtil.dk fortæller om sin oplevelse i Chicago efter et kvarters instruktion og 10 minutters fri øvelse, at det er lidt som at cykle, men bare sjovere, fordi køretøjet føles som en forlængelse af  kroppen.

 

”Det er også en fantastisk måde at se København på. Vi kører igennem Det Kongelige Biblioteks Have, Ørstedsparken og Christiansborg, hvor politikerne cykler forbi. De oplevelser ville en bustur aldrig kunne give”, fortæller Uffe Folkmann, som tilbyder to faste ture. Den ene kommer rundt til Gl. Strand, Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Langelinie og Operaen og den anden til centrum af København.

Skrevet af Flemming Juul