Home Nyheder Scandlines styrker topledelsen

Scandlines styrker topledelsen

0
SHARE

Rederiet Scandlines generalforsamling har udpeget svenskeren Bengt Pihl til ny koncernchef og Flemming R. Jacobs og Håkan Samuelsson som nye bestyrelsesmedlemmer. Samtidig afløser Håkan Samuelsson bestyrelsesformand Jan Stenberg.

Bengt Pihl har lang erfaring med at lede internationale virksomheder, såsom ABB og Bombardier, og han har senest været koncernchef i Sanitec Group. Han er tiltrådt sin nye stilling den 16. august. Han overtager stillingen som CEO efter Stefan Sanne, som har varetaget posten midlertidigt.

 

Den nye formand, Håkan Samuelsson, efterfølger Jan Stenberg, som har haft formandsposten lige siden virksomheden blev opkøbt af et konsortium bestående af Allianz Capital Partners, 3i og Deutsche Seereederei i august 2007. Håkan Samuelssons har været direktør i Scania og MAN, og han er også medlem af bestyrelserne for Siemens AG og Volvo Car Corporation.

Danskeren Flemming R. Jacobs har årtiers erfaring fra lederstillinger i Mærsk og andre store shipping- og tansportvirksomheder i Europa, Asien og Nordamerika. Han er medlem af flere andre bestyrelser, bl.a. hos DVB Bank.

Skrevet af Flemming Juul