Home Nyheder SAS vil opsige 100 svenske kabinefolk

SAS vil opsige 100 svenske kabinefolk

4
SHARE

sas-plus-ny-kabineIfølge svensk TV4 har det skandinaviske flyselskab sendt varsel til fagforeningen om opsigelse af 100 af selskabets kabinepersonale.

Fra og med februar vil selskabet i stedet flyve norsk besætning ind for at overtage opgaverne. Det sker på baggrund af uoverensstemmelse med det svenske kabinepersonale, som fastholder kravet om fast væg mellem passagerkabinen og personalets hvileområde på selskabets store fly.

De nye fly, der tages i brug til februar, har mindre hvileområder end tidligere og er udrustet med forhæng i stedet for den hidtidige faste væg.

SAS bekræfter, at forhandlingerne med det svenske kabinepersonale er gået i hårdknude, og at man har opgivet at finde en løsning

Det norske kabinepersonale har ifølge den svenske avis Expressen ikke samme krav om hvilefaciliteter i deres overenskomst, og kan derfor overtage det svenske personales plads på flyene.

4 COMMENTS

 1. Ja hvem der har ret / uret i denne sag ved jeg ikke…. men nu er vi der IGEN !!!!

  Tre lande, ET selskab, flere overenskomster = øgede omkostninger til at flytte rundt på personalet mellem baserne 🙁

 2. Nye tider – Nye gardiner …. Tænk, hvad en væg ka’ sætte gang i !! Kabinepersonalet i SAS må da være glad for, at de har mulighed for at sidde ned og hvile sig på de lange ture. Arbejdslivet er svært og hårdt af og til.

 3. rigtig god idé, der er vist kun et par ruter som berettiger til hvile midt i arbejdstiden!
  Det er en arbejdsplads, ikke et hvilehjem …
  Når man flyver hjem fra USA med SAS og overvejende svensk besætning, så bliver måltider kastet rundt og indsamlet lyhurtigt, OG man ser herefter ikke et øje de næste fem timer.
  Service???? det er de fløjtende ligeglade med …

  • Netop -fj.

   Kabinepersonalet i SAS glemmer af og til at gæsterne betaler deres løn ! Privatiser SAS og få ryddet op i den dårlige stemning. Kan anbefale Emirates. SUPER service og ALT mad/drikke er gratis. Worldtravelers !!!

Comments are closed.