Home Nyheder SAS skruer op for aktiesalget

SAS skruer op for aktiesalget

0
SHARE

Kun få timer efter den officielle lancering af et aktiesalg på en milliard svenske kroner (766 millioner danske kroner) valgte SAS onsdag aften at forøge salget.

”På grund af stærk interesse har SAS besluttet at øge størrelsen af det potentielle aktiesalg til cirka 1,25 milliarder svenske kroner (957 millioner danske kroner)”, skriver SAS i en meddelelse onsdag aften. Den oprindelige lancering af aktiesalget kom fire timer tidligere.

Det er stadig planen at sælge op mod 66 millioner nye aktier, hvilket SAS fik tilladelse til på en generalforsamling. Det svarer til omtrent 20% af den nuværende aktiekapital, og ved onsdagens lukkekurs på 19,80 danske kroner svarer det til et loft på 1.307 millioner danske kroner, skriver business.dk.

Blandt de store aktionærer støtter den danske stat kapitaludvidelsen og vil derved bevare sin ejerandel på 14,2%. Den svenske og den norske stat vil derimod lade sine andele reducere, har flyselskabet tidligere meddelt.

SAS har tidligere oplyst, at det vil bruge provenuet til at nedbringe omkostninger for at fremtidssikre selskabet.

”Den nye kapital kan være med til at nedbringe omkostningerne bl.a. til fornyelse af flyflåden, lån, der udløber, og muliggøre en indløsning af præferenceaktier. Med en ny egenkapital kan vi få bedre vilkår for vores lån, investeringer og præferenceaktier”, siger Mariam Skovfoged, pressechef for SAS i Danmark.

SAS ønsker udvidet aktiekapital

SAS øger på Tyskland

SAS overvejer ny kæmpe flyordre

LEAVE A REPLY

seventeen + 14 =