Home Nyheder SAS skruer ned i Estonian Air

SAS skruer ned i Estonian Air

0
SHARE

Og de 10% kan SAS sælge om fire år til gældende markedspris. Det er et led i strategien Core SAS at reducere medejerskab af andre flyselskaber. Herefter har den estiske regering 90% af aktierne i Estonian Air. Nedjusteringen af ejerandelen i flyselskabet koster ikke SAS noget og SAS fortsætter samarbejdet med Estonian Air.

 

Tidligere på måneden meddelte SAS om et tab på 40 mio. svenske kr., da SAS trak sig ud af sit medejerskab af svenske Skyways. SAS Gruppen havde 19,9 % af aktierne i det regionale svenske flyselskab, der i perioder bl.a. har fløjet fra svenske byer til Københavns Lufthavn. SAS’ aktier i Skyways er købt af Largus Holding, et selskab helt ejet af den svenske Salén-familie, der allerede har 80,1% af aktierne i Skyways Holding.

 

SAS begrunder også her salget af aktieposten i Skyways med sin Core SAS strategi – SAS og Skyways vil dog fortsætte deres nære samarbejde, oplyser SAS.

 

Tidligere har SAS været medejer af bl.a. Air Baltic, British Midland, Cimber Air og Spanair.

 

SAS har i dag en mindre aktiepost i Air Greenland ligesom SAS Gruppen ejer bl.a. det finske flyselskab Blue 1 og det norske flyselskab Widerøe.

Skrevet af Henrik Baumgarten